Eventus sistemi – distribucija sodobne tehnologije

Eventus sistemi je zasebno podjetje, ki je specializirano za distribucijo tehnološke opreme, kot so računalniške komponente, gaming periferija, bralniki, avdio oprema in strojna kriptografska oprema. Za vse uvožene izdelke nudimo garancijski in izven garancijski servis, veliko rezervnih delov in strokovno podporo našim partnerjem.

Zastopamo blagovne znamke preverjene kakovosti in želimo biti vodilni na trgu v vsaki kategoriji izdelkov za katero se specializiramo. Naši kupci so trgovci s sodobno elektroniko, ki so locirani v Sloveniji, na Hrvaškem, v državah EU in širše. Z mnogimi partnerji sodelujemo že več desetletji, saj svoje obljube uresničujemo od 1989.

 • Poslovni prostori
 • Skladišče

Naše pisarne se nahajajo v Ljubljani na Rudniku, natančneje na Ukmarjevi ulici 2. Poleg pisarn se tu nahaja še servis in kavomat. 

Izkaznica podjetja

Polno ime EVENTUS SISTEMI računalniška družba d.o.o.
Kratko ime EVENTUS SISTEMI d.o.o.
Pravni status Družba z omejeno odgovornostjo
Sedež družbe Ukmarjeva ulica 2, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
Lastnik Marko Jamnik
Direktor Marko Jamnik
Vložna številka 1/45975/00 - Okrožno sodišče v Ljubljani
Leto ustanovitve 2007
Matična številka 2263238
ID za DDV SI 29775094, smo davčni zavezanec
Osnovni kapital 10.000,00 EUR
Dejavnost G 46.510 Trgovina na debelo z računalniškimi napravami

Naše centralno skladišče se od avgusta 2022 nahaja v Logističnem centru Bekra v Grosupljem. 

Podatki skladišča

Ime MERIT International d.o.o
Logistični center BEKRA
Naslov Taborska cesta 34, 1290 Grosuplje
V centralnem skladišču ni možnosti osebnega prevzema.

Podatki za plačila

Račun NLB d.d.

Naziv banke Nova Ljubljanska banka d.d.
Naslov banke Trg republike 2, SI-1000 Ljubljana, Slovenia
Številka TRR / IBAN SI56 0205 3025 6268 949
SWIFT/BIC LJBASI2X

Račun Revolut Business

Naziv banke Revolut Payments UAB
Naslov banke Konstitucijos ave. 21B, LT-08130, Vilnius, Lithuania
Številka TRR / IBAN LT76 3250 0147 3901 9691
SWIFT/BIC REVOLT21

Splošni pogoji poslovanja

Letopis

... ali kaj nam prinaša čas

Družba Eventus Sistemi je naslednik družbe Eventus Computers, ki je na slovenskem trgu svojo pot začela v letu 1989. Od tedaj jo uspešno vodi Marko Jamnik. Tisti, ki mu pomagamo, pa smo se slikali za trač podstran Zaposleni.

 • 2007
 • 2008
 • 2009
 • 2010
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • 2014
 • 2015
 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • 2022
 • 2023

Pojetje Eventus computers se poslovi. Odločili smo se, da naredimo korak naprej in novo ustanovljena družba Eventus sistemi je na trg stopila z novo podobo in s ciljem, da se specializiramo v distribucijo računalniških komponent in periferije. Bil je 1. april a to ni bila šala.

Postati želimo še boljši, hitrejši, prijaznejši, kakovostnejši in si pripraviti osnovo za nadaljnjo rast. V distribuciji smo obdržali programe, kot so Logitech, Creative, CrucialPNY, Geil, Nova eSports.

V tem letu se ni zgodilo nič posebnega. No, ne ravno, ampak smo pozabili podrobnosti. Vemo pa, da se nam je pridružil Elvis.

Dozorel je čas za selitev v nove prostore in tako se s 1. 4. 2009 nahajamo v novih svetlih lastnih prostorih v nakupovalni coni Rudnik. Postali smo tudi tretji Logitech pogodbeni servis v Evropi. Juhej!

Prvič smo prenovili spletno predstavitev in trgovino, ki smo jo prvič vzpostavili že leta gospodovega 2003. Danes se lahko pohvalimo s to stranjo, ki jo ravnokar obiskujete. Poganja jo en najnaprednejših trgovinskih sistemov Shopamine.
V tem letu smo svoji ponudbi dodali zastopstvi za Wacom in Lifeview in prvič zaigrali ročni nogomet v našem salonu. 

Avgusta smo šli na kolektivni dopust, kot vsa prejšna leta. Komu mar, nam je bilo pa vseeno fino. :)
V tem letu smo svoji ponudbi dodali uradna zastopstva za blagovne znamke Razer, OCZ in Corsair.
Ročni nogomet smo si kar kupili in Elvis je boljši od Petra, ta od Jamnika, Marko ni boljši od Elvisa, Bojan je nevaren, Žiga in Simona nočeta igrat, Klavdija včasih. Preveč igramo... oddamo v najem za kakšen mesec. Ugodno! 

Leto 2012 (MMXII) je prestopno leto, ki se je po gregorijanskem koledarju začelo na nedeljo.
Na začetku leta smo v naš portfolio dodali partnerstvo s podjetjem 3Dconnexion in tako izboljšali ponudbo za kreativce. Doživeli smo preimenovanje naslova (iz Jurčkova cesta 233 v Ukmarjeva ulica 2). Klavdija je odšla na porodniško in uspešno jo zamenjuje Belma. V naš zanimiv portfelj smo dodali še še distribucijo Samsung SSD enot.

Skok v 2013 je odnesel našega dolgoletnega sodelavca Petra in za njim je odšla tudi njegova Simona iz našega servisa. Novim izzivom na poti jima želimo vse najboljše. Pridružila sta se nam Leon in Janko, kar je super osvežitev ekipe.
Pazi, malo smo tudi delali in odprli novo kategorijo izdelkov E-bralniki in dodali ergonomske miši znamke Evoluent in vse sorte iz Bakker Elkhuizen.

Leto se je začelo zelo optimistično. Distribucijo izdelkov smo obogatili s prvovrstno znamko Sennheiser (consumer electronics segment).  Bistveno smo povečali paleto izdelkov SanDisk. Poizkusili smo še z mnogimi inovativnimi izdelki znamk Penclic ali Penguin. Povečali smo ponudbo tipkovnic Cherry in ker so bili pridni smo dodali še njihove miši.  Na novo so v ponudbi spet Socomec UPS-ji in povsem sveži Brennenstuhl razdelilci ter USB polnilci. Na seznamu novosti je še Deltaco.
Ponosni smo, da smo v zadnjih dveh letih Eventuski na svet spravili 6 otrok, ki nam doma lepšajo življenje.
Konec leta praznujemo tudi 25-letnico obstoja Eventusa in praznovanje bomo "potegnili" še v leto 2015.

V začetku leta odnese Leona. Štajerc, srečno, dober si bil, čuješ. K nam pride Barbara, ker je šla Klavdija spet na porodniško. Od februarja dalje ponujamo strojne denarnice za bitcoin in druge kripto valute. Začeli smo s podjetjem Epic Dreams, ki se hitro preimenuje v Ledger. V ponudbo smo dodali premium mehanske tipkovnice Das Keyboard. Dolgo vroče poletje je bilo dobro za posel, novembra pa se nam pridruži Luka Zorc. Tekom leta smo dodali nekaj slovenskih izdelkov, kot je Viarbox in postali smo ekskluzivni zastopnik za 3D tiskalnik Lov3D slovenske znamke Pel3o 3D printer.

Tekom let seveda ne gre vse kot po maslu in našo ponudbo tudi oklestimo vseh nezanimivih ali problematičnih izdelkov, tako pri nas že dolgo ni "tradicionalnega" Creative-a, pa OCZja, Geila, Adate, Penclica ipd. Takoj na začetku leta smo dodali dansko blagovno znamko Sandberg, s katero smo prenehali sodelovati po 3 (treh) dneh od prispetja blaga na zalogo. Nezrelim "poslovnežem" smo se zahvalili za sodelovanje. Okrepili smo sodelovanje s Corsairom in na novo začeli z ASUS na področju igralne periferije.

Dogovori o blagovni znamki ORICO obrodijo sadove in prve večje količine se pojavijo na zalogi. Ker se vse "pogliha", se s koncem leta razidemo z drugim "kitajcem", firmo ANKER. Med kable in dodatke v začetku poletja uvrstimo Ewent. V kripto svetu se zgodi preboj in v portfolio dodamo švicarski Digital BitBox od Shift Devices (danes Shift Crypto) in ameriški KeepKey. Neuspešno poizkušamo z odprtokodnimi usmerjevalniki Turris Omnia. Konec leta smo že v romanci z Avanco in za novo leto še distributer odličnega "varnostnika" Yubico. S tem postanemo vodilni distributer kripto strojne opreme na EU trgu. Alex postane Eventusek, in ker je priden smo mu podvojili skladiščne kapacitete, jeej! Leto znova zaključimo z rekordi ter kot edini distributer IT komponent na trgu z neprekinjeno rastjo od 2009.

Prvi se nam letos na novo pridruži Bookeen in okrepi ponudbo e-bralnikov. Krepili smo kripto kategorijo z znamko CVER, dodali Hyundai Pay, BC-Vault in CryptoSteel, poizkusili z Denarium-om in na jesen dodali Tangem. Poslovi se Elvis, vodenje firme ponovno prevzame Marko Jamnik, v prodaji zaposlimo Igorja in Grega, v marketingu Antona Klemena (kdo ve kako mu je ime?). Luka Zorc končno začne v firmo kolesarit - čestitke.

Leto je ponovno rekordno na vseh področjih. Poslovni prostori in skladišče pokajo po šivih. V naš program uspešno dodamo Audio-Technico in razširimo ponudbo slušalk in mikrofonov. Lotimo se tudi nečesa povsem novega - gramofonov; stare vinilke so ponovno in. Začnemo z uradno prodajo prenosnikov Razer Blade in smo prijetno presenečeni nad množičnim odzivom. Gamerski asortiment izpopolnimo s slovensko znamko UVI. V letu 2019 na svet prijokata dva mala Eventuska in pridruži se nam Deki. Konec leta praznujemo 30 let obstoja, ki ga "zalijemo", kot se spodobi.

2020 se začne kot vsako leto, potem useka "korona". Mi usekamo nazaj. Prilagajamo se na nove, nikoli videne situacije, dihamo na škrge, delamo od povsod, napnemo vse moči in preživimo.

Ekipo smo okrepili (vrne se Elvis, pridruži se Martin, kasneje še Mark, pomaga Miha) in verjamemo, da tudi partnerske vezi. Čeprav so poslovni rezultati izjemni, ekipa večja in močnejša, se na koncu leta počutimo pošteno "prebutani". Eventus ostaja edini distributer v Sloveniji, s tovrstnim blagom, ki raste od leta 2009.

Drugo "koronsko leto". Na razmere smo že malo prilagojeni, delamo v izmenah, smo dobrega zdravja in trudimo se biti odklopljeni od šumov norega sveta okrog nas. Kljub pomanjkanju nekaterih izdelkov, partnerjem zagotavljamo dovolj zalog slušalk, mikrofonov, mišk, tipkovnic in kamer, da so se ljudje množično opremili za delo od doma. Konec leta se poslovita Igor in Toni, ki je lep čas skrbel za to spletno mesto.

Bitcoin cena je znova na rekordnih ravneh. V program dodamo zastopstvo za denarnice Foundation Devices in Trezor ter konec leta znova zaključimo rekordno.

Vsebino teh strani prevzame Jure, kot tudi naš marketing. Koronamanija popusti, ljudje se vrnejo v pisarne in fizične trgovine so normalno odprte. Tema leta je menjava skladišča, saj dosedanje poka po šivih. Prvič od ustanovitve podjetja najamemo 3PL partnerja in tja preselimo celotno zalogo v upravljanje. Ker imamo znova prostor in nov zagon, na trg pripeljemo Club 3D, OneKey ter znova Cryptosteel, ponudimo pa še priznane G.Skill in Lian Li

Prvič se tudi predstavimo v spotu kdo smo in kaj delamo. Država se odloči deliti "digitalne bone" in leto je znova dobro.

Tema tega leta bo inflacija, ki je v poslu ni moč premagati. Odločili smo se, da vstopimo v nove kategorije izdelkov in dodali bomo športno elektroniko. Začeli bomo s priznano firmo Bryton, ki ponuja kolesarske računalnike.
Novim izzivom naproti odide Blaž in pridruži se nam Aida. Dodamo denarnice Blockstream in kmalu še eno presenečenje - seveda prvi na svetu ;)

B2B

Izdelki so namenjeni samo partnerjem v nadaljnji prodaji.

Prijava za partnerje je dostopna na povezavi.

Ko obiščete našo spletno stran, samodejno namestimo potrebne piškotke v vašo napravo, da se lahko naša spletna stran pravilno prikazuje in deluje. V vašo napravo lahko namestimo tudi neobvezne analitične in marketinške piškotke, če izberete možnost »Sprejmi vse«. Ti piškotki zbirajo in analizirajo različne informacije o vaši interakciji z našim spletno stranjo in drugimi spletnimi mesti za ciljno usmerjeno oglaševanje.

Prosimo, kliknite gumb  Sprejmi vse, če se strinjate z uporabo vseh vrst piškotkov ali zavrnite neobvezne piškotke s klikom na Zavrni vse '. Za več informacij si oglejte našo Politiko piškotkov.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Eventus Sistemi
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.