Početna stranica - Kripto sigurnost, Bitcoin

Varnostni ključ Yubico Security Key NFC, FIDO2 U2F, USB-A, črn

Yubico 5060408465295 5060408465295 FLAYUB026
Crtični kod: 5060408465295
SKU kod: 5060408465295
Korisnički kod: FLAYUB026
Garancija: 1 godina
Varnostni ključ Yubico Security Key NFC, FIDO2 U2F, USB-A, črn
InStock
Na zalihi
25,00 EUR

Varnostni ključ z USB-A priklopom. Podpira FIDO2 in U2F avtentikacijske protokole za račune kot so Microsoft, Google, Facebook, Twitter, Dropbox in druge kompatibilne spletne strani. Za uporabo ni potrebna dodatna programska oprema. Ključ je vzdržljiv, odporen na udarce, vodo in prah (IP68), ne potrebuje baterij in nima gibljivih delov. Omogoča vpis ali avtentikacijo z dotikom na gumb ali z dotikom NFC naprave.


ZDRUŽLJIVOST

Yubico Security Key deluje z napravami, ki jih poganjajo operacijski sistemi Windows, macOS, ChromeOS in Linux. Podpira vse popularne spletne brskalnike in stotine različnih storitev in izbranimi upravitelji gesel. Priključi se lahko na USB 1.0, 2.0 ali 3.0 USB-A vhod, za uporabo z mobilnimi napravami pa lahko uporabite NFC, ki je podprt na sodobnih Android in iOS napravah.

VZDRŽLJIVOST

Security Key je odporen na vodo in prah po standardu IP68. Zunanjost ključka je izdelana iz plastike ojačane s steklenimi vlakni, katera je bolj odporna na zvijanje, lomljenje in udarce. Za svojo uporabo ne potrebuje baterij ter nima gibljivih delov. Ključki so izdelani na Švedskem po najvišjih varnostnih standardih.

MOČNA AVTENTIKACIJA

Ključek omogoča enostaven vpis v aplikacije brez uporabe gesla. Za izboljšanje varnosti pa je mogoča uporaba za dvo ali več faktorsko avtentikacijo. Pidpira FIDO2/Webauthn in FIDO U2F.


Osrednje lastnosti

 • Močna prvo- ali drugo-faktorska strojna avtentikacija - lahko nadomesti gesla
 • Enostavna avtentikacija z dotikom gumba na ključku ali približanjem NFC napravi
 • V notranjosti je varni element, ki zavaruje kriptografske ključe
 • Ne potrebuje nobene dodatne programske opreme ali gonilnikov
 • Deluje na Windows, macOS, ChromeOS in Linux operacijskih sistemih ter večjih brskalnikih s FIDO2 ali U2F podporo
 • Ne vsebuje baterij ali premikajočih delov
 • Nizka teža s 3 grami ter visoka odpornost proti obrabi, vodi in udarcem

Več o FIDO U2F standardu

FIDO Universal 2nd Factor je uveljavljen odprt avtentikacijski standard s privzeto podporo na različnih platformah in v brskalnikih. YubiKey FIDO2 U2F podpira neomejeno število internetnih storitev, pri čemer do ponudnikov storitev ne pošilja nobenih informacij o uporabnikih ali šifrirnih ključev.

Več o FIDO2 standardu

FIDO2 je odprt avtentikacijski standard, ki sestoji iz W3C Web Authentication (WebAuthn API) in Client to Authentication protokola (CTAP). Slednji je aplikacijski protokol, ki se uporablja za komunikacijo med odjemalcem (brskalnik) ali platformo (operacijski sistem) ter zunanjim avtentikatorjem (varnostni ključ Yubico).

FIDO 2 nudi enako raven zaščite kot FIDO U2F, saj je prav tako zasnovan na šifriranju z javnim ključem. Poleg tega, da se pri avtentikaciji obnaša kot drugi faktor, pa lahko tudi popolnoma nadomesti gesla (prvi faktor) z močnimi strojno generiranimi ključi. Teh ključev pa ni mogoče ponovno uporabiti ali deliti med storitvami, zato ne morejo biti tarča phishinga, "Man in the middle" napadov ali vdorov v strežnike.

Yubico je glavni sodelujoči pri CTAP protokolu, patent pa je v lasti FIDO Alliance.

Tehnične podrobnosti

 • Varnostne funkcije: WebAuthn, FIDO2 CTAP1, FIDO2 CTAP2, Universal 2nd Factor (U2F)
 • Deluje z: Google računi, Microsoft računi, Salesforce.com, Keeper®, 1Password, Bitwarden Premium, Dropbox, Facebook, Twitter, AWS Identity and Access Management (IAM), Duo Security, Forgerock, Idaptive, Microsoft Azure AD, Okta, OneLogin, Ping Identity, iCloud,...
 • Certifikati: FIDO Universal 2nd Factor (U2F), FIDO2, IP68, FIDO L2
 • Komunikacija: USB-A in NFC
 • Metode šifriranja: ECC p256

Splošno

Vrsta uređaja (adapteri, USB uređaji) Sigurnosni USB stick
Vrsta veze USB-A

Dimenzije izdelka

Teža 3 g
Službena stranica proizvoda Security Key NFC by Yubico
Linija varnostnih ključkov Security Key

B2B

Izdelki so namenjeni samo partnerjem v nadaljnji prodaji.

Prijava za partnerje je dostopna na povezavi.