Prva stran - Bitcoin in kripto varnost - Varnostni ključi

Varnostni ključ Yubico Security Key C NFC, FIDO2 U2F, USB-C, črn

Yubico 5060408465301 5060408465301 FLAYUB027
Bar koda: 5060408465301
Šifra SKU: 5060408465301
Naša šifra: FLAYUB027
Garancija: 1 leto
Varnostni ključ Yubico Security Key C NFC, FIDO2 U2F, USB-C, črn
InStock
Na zalogi

Yubico Security Key C NFC je varnostni USB-C ključek, ki združuje strojno avtentikacijo, kriptografijo z javnim ključem ter U2F in FIDO2 protokola. S tem poskrbi za najbolj varno avtentikacijo pri aplikacijah. Podpira izbrane upravitelje gesel, Microsoft, Apple in Google račune, ter vrsto drugih aplikacij. Služi kot drugi faktor pri avtentikaciji, zahvaljujoč standardu FIDO2 pa ga lahko uporabite celo kot zamenjavo za geslo le z enim dotikom gumba na ključku ali približanjem NFC napravi.

Security Key C NFC konkretno nadgradi stopnjo digitalne varnosti.

ZDRUŽLJIVOST

Združljiv z Windows, macOS, ChromeOS, Linux napravami, brez težav deluje tudi z najbolj priljubljenimi spletnimi brskalniki. Podpira izbrane upravitelje gesel, podprt pa je tudi za uporabo na Microsoft, Google in Apple iCloud računih. Seznam vseh podprtih aplikacij je dostopen na povezavi Works with YubiKey.

KVALITETNA IZDELAVA IN PRIROČNA OBLIKA

Ključek je izdelan iz plastike ojačane s steklenimi vlakni, ima IP68 stopnjo odpornosti na vodo in prah. Za svoje delovanje ne potrebuje baterij in nima gibljivih delov. Security Key je tudi kompaktne in priročne oblike in se ga zlahka nosi na klasičnem obesku za ključe. USB-C povezava podpira vse vrste USB vhodov, z NFC pa se ga lahko uporablja tudi na mobilnih napravah Android in iOS.

MOČNA AVTENTIKACIJA

Ključek omogoča hitro vpisovanje v različne storitve in aplikacije in lahko nadomesti uporabo gesla. Uporablja se lahko za močno dvo ali večfaktorsko avtentikacijo. Serija Security Key podpira FIDO2/WebAuthn in FIDO U2F varnostne funkcije.


Ostale lastnosti

 • Podprte aplikacije: Gooogle, Microsoft, Salesforce.com, Dropbox, Facebook, Twitter (X), AWS IAM, Duo Security, Forgerock, MS Azure AD, Okta, OneLogin, Ping Identity,...
 • Upravitelji gesel: Keeper, 1Password, Bitwarden Premium
 • Varnostne funkcije: WebAuthn, FIDO2 CTAP1, FIDO2 CTAP2, U2F
 • IP68 odporen na vodo in prah, izjemno odporen na udarce
 • Ne potrebuje dodatne programske opreme ali gonilnikov
 • Enostavna avtentikacija z dotikom gumba ali pribljižanjem NFC napravi
 • Ne vsebuje baterij in gibljivih delov
 • Nizke teže z okrog 3 g
 • Narejen v ZDA in na Švedskem z visokim nivojem varnosti in kakovosti

Fleksibilna avtentikacija

 • Močna eno-faktorska - s ključkom se v storitev vpišete z dotikom gumba, brez vpisa gesla
 • Dvo-faktorska - v storitev se vpišete z geslom in nato z dotikom ključka
 • Multi-faktorska - če imate v lasti ključek in PIN

Več o FIDO U2F standardu

FIDO Universal 2nd Factor je uveljavljen odprt avtentikacijski standard s privzeto podporo na različnih platformah in v brskalnikih. YubiKey FIDO2 U2F podpira neomejeno število internetnih storitev, pri čemer do ponudnikov storitev ne pošilja nobenih informacij o uporabnikih ali šifrirnih ključev.

Več o FIDO2 standardu

FIDO2 je odprt avtentikacijski standard, ki sestoji iz W3C Web Authentication (WebAuthn API) in Client to Authentication protokola (CTAP). Slednji je aplikacijski protokol, ki se uporablja za komunikacijo med odjemalcem (brskalnik) ali platformo (operacijski sistem) ter zunanjim avtentikatorjem (varnostni ključ Yubico).

FIDO 2 nudi enako raven zaščite kot FIDO U2F, saj je prav tako zasnovan na šifriranju z javnim ključem. Poleg tega, da se pri avtentikaciji obnaša kot drugi faktor, pa lahko tudi popolnoma nadomesti gesla (prvi faktor) z močnimi strojno generiranimi ključi. Teh ključev pa ni mogoče ponovno uporabiti ali deliti med storitvami, zato ne morejo biti tarča phishinga, "Man in the middle" napadov ali vdorov v strežnike.

Yubico je glavni sodelujoči pri CTAP protokolu, patent pa je v lasti FIDO Alliance.

Splošno

Tip naprave Varnostni USB ključek
Tip povezave USB-C
Uradna stran izdelka Yubico Security Key C NFC
Linija varnostnih ključkov Security Key

B2B

Izdelki so namenjeni samo partnerjem v nadaljnji prodaji.

Prijava za partnerje je dostopna na povezavi.